Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Hernerisotto

Hernerisotto

Arvio: 4/5
Ihanan juustoinen risotto, kuin Italiassa, vaikka ihan omalla liedellä kypsentelinkin...
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Gluteeniton
Laktovegetaarinen

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

2salottisipulia
2 rklApetit-rypsiöljyä
3 dlaborio-risottoriisiä
8 dlkasvislientä
1 ps (à 200 g)Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä
½ ps (à 300 g) Apetit Sugar Snaps
2 rklvoita
2 dlkermajuustoa raasteena
1 rklmascarponejuustoa
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
 
Tarjoiluun:
1 rklruohosipulia silputtuna
kourallinenherneenversoja

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kattilassa oliiviöljyssä.

Kaada kattilaan riisi ja kuullota sitä muutama minuutti. Lisää kuumaa kasvislientä desilitra kerrallaan ja hauduttele, kunnes se on imeytytnyt riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty.

Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa herneet ja sugar snapsit. Voit pilkkoa jälkimmäiset halutessasi. Lisää voi, juustoraaste ja samcarpone. Mausta suolalla ja pippurilla.

Koristele silputulla ruohosipulilla tai muutamalla herneenversolla.

(Tämä resepti on Isät kokkaa -keittokirjasta (Gozy Publishing, 2016), kirjailijoina Joonas Hämäläinen ja Serko Rantanen.)

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000