Resepti

Gratinoitu sipulikeitto

Arvio: 3.8 / 5

Ajan kanssa keitelty sipulikeitto on yksinkertaisesti hyvää.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 6 annosta

Vähälaktoosinen
Gratinoitu sipulikeitto

Ainekset

1rklNeito Rypsiöljyä™
1rklvoita
3pssApetit Kotimaiset Sipulikuutioita (à 200 g)
3valkosipulinkynttä hienonnettuna
2tlruokokidesokeria
5tuoretta timjamin oksaa
1laakerinlehti
1lhyvää lihalientä
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
2dlvoimakasta juustoraastetta
4viipaletta maalaisleipää

Valmistusohjeet

1. Kuumenna rypsiöljy ja voi kattilassa. Lisää sulaneet sipulikuutiot, valkosipuli sekä sokeri. Kuullota hetki ja lisää timjami, laakerinlehti sekä liemi. Kiehauta ja hauduta noin 1 tunti. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

2. Jaa juustoraaste leipien päälle ja paista 220-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jaa keitto annoskulhoihin ja nosta jokaisen päälle rapeaksi paistettu juustoleipä. Tarjoile heti.