Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Graavisilakkavoileipä

Graavisilakkavoileipä

Arvio: 0/5
Silakka maistuu myös leivällä! Alkuruokana tai huikopalana.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
8 annosta
Laktoositon
Maidoton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Liemi:
1 dl etikkaa
2 dl vettä
1½ rkl suolaa
1 rkl sokeria
 
Silakat:
400 g Silakkafileitä (*
2 valkosipulin kynttä
1 pieni porkkana
½ dl ruohosipulia silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 tl viherpippureita
 
Voileipä:
1 halkaistu jälkiuunileipä
100 g majoneesia
1 rkl sinappia
8 keräsalaatinlehteä
4 kpl keitettyjä kananmunia
½ ruukkua tilliä
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa liemen aineet kulhoon ja sekoita kunnes suola ja sokeri ovat kunnolla liuenneet nesteeseen. Irrota nahka silakkafileistä ja pane fileet liemeen. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet terävällä veitsellä ja kuorittu porkkana kuorimaveitsellä laskumaisiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet, yrttisilput ja kokonaiset viherpippurit silakkafileiden joukkoon liemeen. Sekoita kevyesti, peitä kelmulla tai kannella ja anna maustua jääkaapissa 2-4 tuntia.

Leikkaa jälkiuunileipä neljään osaan ja avaa palat. Mausta majoneesi sinapilla ja levitä se leiville. Aseta pestyt ja valutetut salaatinlehdet leiville. Viipaloi kuoritut kananmunat ja levitä viipaleet salaatin päälle. Nosta hyvin valutetut silakkafileet leiville. Silppua tilli ja ripottele silppu leipien päälle.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000