Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Fish and chips

Fish and chips

Arvio: 4/5
Fish and chips on kuuluisa pikaruoka. Kotona tehtynä aika kuluu mutta maku palkitsee! Tee myös tartarkastike tarjoluun.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
4 annosta
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Sisältää kananmunaa

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Fish and chips
 
1 kg perunaa (keltainen pussi)
1/2 tl sormisuolaa
800 g turskaa fileenä (*
 
Uppopaistotaikina:
 
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl valkopippuria
3 1/2 dl kylmää keskiolutta
 
Paistamiseen:
 
1 ½ l Neito Rypsiöljyä™
 
 
Tartar-kastike:
 
1 ½ dl majoneesia
1 prk (150 g) laktoositonta ranskankermaa
1 dl kurkkusalaattia
1 dl kurpitsapikkelssiä
2 rkl sipulisilppua
1 rkl ruohosipulisilppua
1 valkosipulin kynsi murskattuna
jauhettua valkopippuria
paprikajauhetta
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa uppopaistotaikinan jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin.

Sekoita keskenään tartarkastikkeen majoneesi ja ranskankerma. Valuta kurkkusalaatti ja pikkelssi ja lisää ne sekä sipulit ja mausteet majoneesi-ranskankermaseokseen. Nosta kastike kylmään ja anna makujen tasoittua mielellään tunti tai kaksi ennen tarjoamista.

Kuori perunat ja leikkaa ne sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet ja taputtele ne kuivaksi keittiöpyyhkeeseen.

Kuumenna kasviöljy valurautapadassa noin 150 asteiseksi. Esikypsennä perunoita muutama minuutti ja nosta ne talouspaperilla vuoratulle tarjottimelle valumaan.

Leikkaa kalafileet reiluiksi, tasakokoisiksi paloiksi.

Sekoita keskenään kylmä jauho-mausteseos sekä kylmä olut. Lisää tarvittaessa vettä, että saat hiukan lettutaikinaa paksumman seoksen.

Kuumenna kasviöljy uudelleen noin 180 asteiseksi.

Upota kalapalat taikinaan ja nosta ne reikäkauhalla kuumaan kasviöljyyn. Kypsennä noin viisi minuuttia muutamassa erässä. Kääntele kalapaloja kuumennuksen aikana, niin saat väritykseltään tasaisia paloja.

Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kuumenna ja kypsennä esikypsennetyt perunasuikaleet kypsiksi ja tarjoa kalan sekä tartarkastikkeen kera.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000