Resepti
Ceviche eli äyriäiscocktail
Arvio: 4.5 / 5
Pirteänraikas ceviche on herkku, jota kelpaa tarjota vaikka cocktail-kutsuilla tai kevyenä alkupalana.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 10 annosta
Ainekset
1 | rs | isoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g) |
1 | tlk | simpukoita |
250 | g | vaaleaa kalaa (turska, seiti, punakampela) (* |
250 | g | kirjolohta |
3 | limetin mehu | |
1 | rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
0,5 | rkl | tuoretta chiliä suikaloituna |
2 | varsisellerinvartta suikaloituna | |
1 | tl | suolaa |
sokeria | ||
2 | valkosipulinkynttä | |
1 | tl | rouhittua valkopippuria |
1 | rkl | tilliä |
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
10 | lehteä salaattia suikaloituna | |
1 | punasipuli |
Valmistusohjeet
1. Suikaloi kalafileet. Valuta katkaravut ja simpukat. Lisää äyriäiset kalapalojen joukkoon.
2. Purista mehu limeteistä, siivilöi se kulhoon ja lisää joukkoon. Kaada liemi kala-äyriäisseokseen. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
3. Lado kerroksittain alkupalamaljoihin salaatin kanssa. Tarjoa alkupalana.