Resepti

Broilerivartaat ja Muurikka-kasvikset BBQ

Arvio: 4.4 / 5

Marinoi ajan kanssa broilerinliha. Oikaise käyttämällä valmiiksi maustettuja Muurikka-kasviksia.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton
Broilerivartaat ja Muurikka-kasvikset BBQ

Ainekset

4kplbroilerin rintafileetä
puuvartaita
Marinadi
0,5dlApetit-rypsiöljyä
1sitruunan mehu
1rklsoijakastiketta
1rklmakeaa chilikastiketta
2murskattua valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
rosmariinia
Tarjoiluun
1pssApetit BBQ Muurikka-kasviksia (à 500 g)
Apetit-rypsiöljyä
suolaa
tuoreita yrttejä

Valmistusohjeet

1. Pane puuvartaat veteen likoamaan niin ne eivät syty palamaan grillattaessa.

2. Leikkaa broilerin rintafileet pituussuunnassa 2-3 osaan ja pane ne astiaan tai muovipussiin. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi broilerinpalojen päälle. Peitä astia tai sulje muovipussi ja anna broilerin maustua vähintään puoli tuntia tai seuraavaan päivään jääkaapissa.

3. Pujota maustuneet broilerinpalat puuvartaisiin. Grillaa vartaita noin kahdeksan minuuttia silloin tällöin käännellen. Ripottele kypsien vartaiden pinnalle maun mukaan suolaa.

4. Kuumenna samaan aikaan muurikassa tai grillin parilalevyllä tilkka rypsiöljyä. Lisää kasvikset ja paista ne kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Tarjoa vartaat Muurikka-kasvisten kanssa. Koristele yrteillä.