Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Arvio: 0/5
Isät kokkaa (Gozy Publishing, 2016) -kirja muistuttaa klassikkoreseptin olemassaolosta.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Karppaajalle
Laktoositon
Maidoton
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

200 gApetit Lohifileetä
200 gsinisimpukoita
 
Liemi:
1 ps (200 g)Apetit Kotimainen Sipulikuutioita
1valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 pssahramia
1 rkltomaattipyreetä
1kevätsipuli
2 dlvalkoviiniä
1 rklhunajaa
1/2 punttiatimjamia
4laakerinlehteä
1 lrapu- tai kanalientä
2 dlsäilyketomaatteja
suolaa
mustapippuria
(sitruunamehua)
 
Tarjoiluun:
2 rkltuoretta tilliä
1 rklruohosipulia
4 palaavaaleaa leipää

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Leikkaa lohifilee 2 cm kuutioiksi. Poista sinisimpukoista parta, huuhtele ne ja tarkista käyttökelpoisuus. Jos simpukka ei kopauttamalla ummistu, heitä se pois.

Kuullota sipulit kevyesti kattilassa. Lisää sahrami ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista. Leikkaa kevätsipuli sentin pätkiin. Kaada päälle viini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes puolet siitä on jäljellä.

Lisää hunaja, timjami, laakerinlehdet sekä rapuliemi ja tomaatit. Hauduta noin puoli tuntia, siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lisätä 1 tl sitruunamehua. Lisää lopuksi kalapalat, sinisimpukat ja kevätsipulit liemeen ja kypsennä 5-10 minuuttia, kunnes sinisimpukat ovat avautuneet. Jos jokin simpukka pysyy päättäväisesti kiinni, heitä se pois.

Tarjoa bouillabaisse yrttisilpulla viimeisteltynä paahdetun, vaalean leivän kera.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000