Resepti

Bouillabaisse

Arvio: 5 / 5

Isät kokkaa (Gozy Publishing, 2016) -kirja muistuttaa klassikkoreseptin olemassaolosta.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Bouillabaisse

Ainekset

200glohifileetä
200gsinisimpukoita
Liemi:
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita
1valkosipulinkynsi
1sahramia
1rkltomaattipyreetä
1kevätsipuli
2dlvalkoviiniä
1rklhunajaa
timjamia
4laakerinlehteä
1lrapu- tai kanalientä
2dlsäilyketomaatteja
Tarjoiluun:
2rkltuoretta tilliä
1rklruohosipulia
4palaa vaaleaa leipää

Valmistusohjeet

1. Leikkaa lohifilee 2 cm kuutioiksi. Poista sinisimpukoista parta, huuhtele ne ja tarkista käyttökelpoisuus. Jos simpukka ei kopauttamalla ummistu, heitä se pois.

3. Kuullota sipulit kevyesti kattilassa. Lisää sahrami ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista. Leikkaa kevätsipuli sentin pätkiin. Kaada päälle viini ja keitä kastiketta kasaan, kunnes puolet siitä on jäljellä.

4. Lisää hunaja, timjami, laakerinlehdet sekä rapuliemi ja tomaatit. Hauduta noin puoli tuntia, siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lisätä 1 tl sitruunamehua. Lisää lopuksi kalapalat, sinisimpukat ja kevätsipulit liemeen ja kypsennä 5-10 minuuttia, kunnes sinisimpukat ovat avautuneet. Jos jokin simpukka pysyy päättäväisesti kiinni, heitä se pois.

5. Tarjoa bouillabaisse yrttisilpulla viimeisteltynä paahdetun, vaalean leivän kera.