Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
BBQ ribsit

BBQ ribsit

Arvio: 5/5
Maukkaiden BBQ ribsien salaisuus on hitaassa haudutuksessa
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Karppaajalle
Laktoositon
Maidoton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 1/2 kg porsaan ribsejä
1 tlsuolaa
 
Hierottavat mausteet eli Rub-mausteseos:
2 rkl ruokosokeria tai muscovadosokeria
1 rkl (savu)paprikajauhetta
1 rkl mustapippuria rouhittuna
1 rkl timjamia
1 rkl suolaa
 
BBQ-kastike:
½ dlApetit-rypsiöljyä
1 dlApetit Kotimainen Sipulikuutioita
2 valkosipulin kynttä kuutioituna
palainkivääriä raastettuna
2 dlBBQ-kastiketta, esim. Korean BBQ Original Sauce
1/2 dl olutta
1/2 dl muscovadosokeria
suolaa tai savusuolaa
 
Tarjoiluun:
2 ps Apetit Muurikkakasviksia

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Hiero possun pintaan suolaa ja anna maustua ainakin sen aikaa, kun teet rubin. Sekoita kaikki rubin ainekset ja hiero se joka puolelle lihan pintaan.

Anna maustua kylmässä vähintään tunti.

Kuumenna uuni 120 asteeseen ja nosta lihat uunipannulla uuniin. Kypsennä ribsejä uunissa noin 3 tuntia.

Kuumenna BBQ-kastikkeen rypsiöljy ja sipulikuutiot kattilassa. Kuullota ja lisää loput ainekset. Kiehauta ja käytä lihan sivelyyn grillatessa.

Nosta possut uunista ja sivele niille BBQ-kastiketta. Grillaa maltillisella lämmöllä uunissa tai ulkogrillissä parikymmentä minuuttia. Sivele kypsennyksen aikana kastiketta lihan pintaan. Tarjoa Apetit Muurikka-kasvisten kera. 

Vinkki! Keitä liha suolalla maustetussa vedessä uunikypsennyksen sijaan ja nosta kuumana kattilasta parilalle.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000