Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Basilika-tomaattihöystetty lipeäkala

Basilika-tomaattihöystetty lipeäkala

Arvio: 0/5
Lipeäkalan kanssa sopivat myös italian maut. Hyvää, erityisesti jouluna!
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Laktoositon
Maidoton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 kg Lipeäkalaa (*
vettä
suolaa
1 tlk (400 g) kikherneitä
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
1 ruukku basilikaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 rklApetit-rypsiöljyä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
1sitruuna
Tarjoiluun:
12perunaa
4 palaarouheista leipää
 
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Keitä ensin lipeäkala. Laita lipeäkala kattilaan nahkapuoli alaspäin, lisää 2 l vettä ja 3 tl suolaa. Keitä kannen alla hiljaisella lämmöllä 15–20 minuuttia. Kypsä, yli 70-asteinen lipeäkala hajoaa herkästi, joten varo keittämästä kalaa liian kypsäksi.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Jaa lipeäkala pienempiin paloihin. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi.

Suikaloi reilusti yli puolet basilikasta. Puolita tomaatit.

Kuumenna tilkka kasviöljyä vokkipannulla. Lisää kikherneet ja sipulit. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoitellen.

Lisää lipeäkala ja suikaloitu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää tomaatit pannulle. Paista tovi ja purista annokseen sitruunamehua.

Kaada koko annos tarjoiluvadille, koristele lopulla basilikalla ja vie pöytään. Tarjoa lipeäkalan lisänä keitettyjä perunoita ja rouheista leipää.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000