Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Apetit-kasvispakasteiden alkuperämaat

APETIT KOTIMAINEN -KASVIS- JA MARJAPAKASTEET SEKÄ RUOKAPAKASTEET

Pakatuissa Apetit Kotimainen -tuotteissa on Hyvää Suomesta -merkki. Apetit Kotimainen -kasvis- ja marjapakasteet sekä -ruokapakasteet on valmistettu Suomessa.

Apetit-tuotteiden ja raaka-aineiden kotimaisuus on tärkeä asia. Pyrimme pitämään Apetit Kotimainen -sarjan kotimaisuusasteen mahdollisimman korkealla, tavoitteena 100%. Useimmissa Apetit Kotimainen –tuotteissa kotimaisuusaste on 100 %. Poikkeuksen muodostavat raaka-aineet, joiden kotimainen saatavuus on vaikeaa tai mahdotonta, esimerkkinä monet mausteet. Samoin voimme satokausivaihtelujen takia joutua käyttämään ulkomaista raaka-ainetta sallitussa laajuudessa, jolloin minimirajana Apetit Kotimainen-sarjan tuotteille on Hyvää Suomesta -merkin kotimaisuusaste eli raaka-ainemixistä vähintään 75 % on kotimaista. Esim. 2017 syksyllä jouduimme hyvin huonon luomusadon takia käyttämään Apetit Kotimainen Luomu Peruna & Keittokasviksissa hollantilaista luomuporkkanaa. Mikäli kotimaisuusaste on alle 100 %, on taustalla aina perusteltu syy. Kerromme Apetit Kotimainen -tuotteiden tuotetiedoissa kotimaisuusasteen sekä pääraaka-aineiden alkuperän. Käytämme Hyvää Suomesta -merkkiä ko. merkin sääntöjen mukaisesti.

Käytämme tuotteissamme mahdollisimman paljon Apetit Vastuuviljely -periaatteilla sopimusviljelijöidemme kasvattamia avomaan kasviksia. Marjapakasteissa käytämme ainoastaan suomalaisia marjoja.

Suosimme ruokapakasteissa suomalaisia raaka-aineita ja erittelemme ne pakkauksessa. Esimerkiksi suosittu Apetit Kotimainen Pinaattikeitto sisältää suomalaista pinaattia, suomalaista maitojauhetta, suomalaista vehnäjauhoa ja suomalaista voita. Loppu koostuu suolasta ja sokerista.
 

 

MUIDEN APETIT-KASVISPAKASTEIDEN ALKUPERÄMAAT

Yksittäistä vihannesta sisältävän tuotteen, kuten Apetit Maissi, pakkaukseen on painettu tieto raaka-aineen alkuperämaasta.

Pyrimme käyttämään tuotteissamme ensisijaisesti Apetit Vastuuviljeltyjä avomaan kasviksia. Taataksemme kuluttajalle mielenkiintoisen kasvisvalikoiman ja saatavuuden, ostamme kasviksia valikoiduilta kasvistukkureilta, jotka kaikki ovat sitoutuneet hankintamme eettisiin periaatteisiin.

Voit tarkistaa Apetit-kasvissekoitusten raaka-aineiden alkuperämaat alla olevasta listasta.Kaikki Apetit-kasvispakasteet on valmistettu ja pakattu Suomessa.
 

Käyttämämme Apetit Vastuuviljely -periaattein viljellyt, Apetit-sopimusviljelijöiden pelloillaan kasvattamat suomalaiset avomaan kasvikset:

Peruna        
Porkkana        
Keltainen porkkana        
Herne        
Lanttu        
Pinaatti        
Selleri        
Palsternakka        
Punajuuri
Purjo
 

Nämä ostamme valituilta kotimaisilta toimijoilta:

Sipuli
Puolukka
Mustikka
 

Näitä kasviksia ostamme valituilta ulkomaisilta toimijoilta:

Auringonkukansiemen    Bulgaria
Kukkakaali    Belgia
Kvinoa    Peru
Parsakaali    Ecuador, Portugal
Porkkana Hollanti
Sipuli    Puola
Maissi    Unkari
Paprika    Turkki, Portugal
Purjo    Puola
Papu    Belgia
Romanopapu    Belgia
Pikkuporkkana    Belgia
Pariisinporkkana    Belgia
Bataatti    Espanja
Tomaatti    Turkki
Kesäkurpitsa    Puola
Maissipala mini    Vietnam
Pikkusipuli    Belgia
Sugar Snaps    Belgia
Soijapapu    Itävalta
Valkosipuli    Kiina
Vesikastanja    Kiina
Kikherne    Ranska
Lehtikaali  Belgia

Lisätietoa aiheesta saat Apetit kuluttajapalvelusta (0800 0 4000).

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000