Kuluttajapalvelu
Hyvä olo » Tuorekala

Kalaa aina saatavilla

Kala on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista. Tuorekalojen lisäksi Apetit tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden herkutella kalalla helppokäyttöisinä kalajalosteina sekä ruokapakasteina. Kalan käyttö on halutessasi nopeaa ja helppoa, suorastaan pikaruokaa. Kalaruoan raaka-aineet ovat aina saatavilla.


10 syytä syödä kalaa

1.    Kala kypsyy nopeasti ja on siksi varsinaista pikaruokaa.
2.    Kala on helppo ostaa kuluttajapakattuna tai palvelusta juuri kulloiseenkin tarpeeseen sopiva kalapala.
3.    Kala tuo vaihtelua ruokalistaan. Monet suosikkiruoat kuten lasagne ja pastakastike valmistuvat myös kalasta.  
4.    Kala sisältää runsaasti terveellisiä monityydyttymättömiä n-3-rasvahappoja (omega-3-rasvahappoja), jotka ovat erityisen tärkeitä mm. aivojen, keskushermoston ja näkökyvyn kehitykselle.
5.    Kalan rasvoilla arvellaan olevan myös mielialaa parantava vaikutus.
6.    Kalan säännöllisen käytön on todettu olevan hyväksi sydämen ja verisuonten toiminnalle.
7.    Kalasta saadaan noin 60 % ravinnon mukana tulevasta D-vitamiinista, jolla voidaan edistää luuston hyvinvointia kun ravinnosta saadaan riittävästi myös kalsiumia.
8.    Kalassa on runsaasti hyvälaatuista proteiinia. Biologiselta arvoltaan kalan proteiini on yhtä hyvää kuin lihan, kananmunan ja broilerin proteiini.
9.    Kalasta saadaan myös A-vitamiinia, E-vitamiinia, B12-vitamiinia, seleeniä, magnesiumia, jodia, fosforia, rautaa ja kuparia, jotka ovat elimistön tarvitsemia rakennusaineita ja työkaluja.
10.  Kalan säännöllinen käyttö on hyvä tapa turvata useiden muidenkin vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti, varsinkin jos ruokavalio sisältää niukasti tai ei lainkaan lihaa ja maitotuotteita.