Kuluttajapalvelu
Hyvä olo » Kasvispakasteet

Tolkun ihminen ja hänen äitinsä pakastealtaalla

Haluatko tuoreimmat tuotevinkit, reseptit ja uutiset?


Apetit tolkun ihminen ja hänen äitinsä pakasteosastolla -filmisarjan on suunnitellut markkinointitoimisto Valve Oy, käsikirjoittaneet Niina Lahtinen ja Anna Dahlman sekä tuottanut Yellow Films Oy.

Haluatko tuoreimmat tuotevinkit, reseptit ja uutiset?


Haluatko päästä helpolla?

Löytyykö jääkaappisi vihanneslokerosta nahistuneita kasviksia? Miksi et käyttäisi kasvispakasteita? Ei tarvitse kuoria eikä pilkkoa - sen kun kaadan pataan, kiehautat ja nautit. Katso helpot reseptit ja kokeile rohkeasti!

 

Tiesitkö tämän kasvispakasteista?


Kasvispakasteiden ravintoarvot säilyvät erittäin hyvin pakastusprosessista huolimatta. Useissa tapauksissa ravintoaineet ovat niissä tallella jopa paremmin kuin pitkään varastoiduissa, käsittelemättömissä kasviksissa. Käsittelyprosessi ja pakastevarastointi eivät heikennä kasvisten terveysvaikutteisia yhdisteitä. Esimerkiksi karotenoidien ja joidenkin fenoliyhdisteiden pitoisuudet jopa kasvoivat lämpökäsittelyn vaikutuksesta.  Esimerkiksi porkkanan ravintokuitupitoisuudet kasvoivat prosessoinnin yhteydessä jopa 25 %. Myös porkkanan karotenoidipitoisuus kasvoi prosessin aikana. C-vitamiinipitoisuus sen sijaan jonkin verran laski lämpökäsittelyssä, mutta pakkasvarastointi ei enää mahdollistanut lisähävikkiä. Porkkanan antioksidatiivisuuteen tai fenolipitoisuuteen pakastusprosessi ei vaikuttanut. (Lähde VTT Biotekniikka 2001. Kasvisten terveydelle positiiviset yhdisteet ja niiden säilyminen elintarvikkeiden prosessoinnissa. Projektin loppuraportti Dno 45/2/01)


Tuoreena pakkasesta


On tärkeää, että tuottamamme Apetit-kasvis- ja ruokapakasteet ovat sekä hyvän makuisia että hyvinvointia edistäviä. Apetit käyttää tuotteisiinsa runsaasti kotimaassa avomaalla kasvatettuja kasviksia. Kasvisten kulku pellolta pakasteeksi on suunniteltu ja tehokas, jotta maku ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin kuluttajan ruokapöytään asti. Kasvikset viljellään Apetit Vastuuviljely -periaatteilla noin 140:n Apetit-sopimusviljelijän pelloilla. Ne sijaitsevat sadan kilometrin säteellä Säkylän pakastetehdasta. Satokausiprosessissa kasvikset vain pestään, kuoritaan, ryöpätään (kevyt lämpökäsittely) ja pakastetaan. Lajikevalinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota lopputuotteen makuun ja väriin.
 

10 syytä käyttää kasvispakasteita

  1.     Kasvispakasteet säilyvät tuoreina, laadukkaina ja terveellisinä, koska ne toimitetaan jatkokäsittelyyn mahdollisimman pian korjaamisen jälkeen. Herneen matka pellolta pakastimeen taittuu noin kahdessa tunnissa.
  2.     Pakastetut kasvikset säilyvät kauemmin kuin tuoreet. Esimerkiksi Apetit Kotimaine Herne säilyy tuoreena pakkasessa –20-asteessa vähintään 18 kuukautta.
  3.     Suomen ilmasto on vihanneksille suotuisa: pitkät kesäpäivät ja valoisat yöt lisäävät aromeja ja parantavat laatua. Ripeän tuotantoprosessin ansioista, kasvisten hyvä, tuore maku säilyy myös pakastettaessa.
  4.     Kasvikset pakastetaan kun ne ovat parhaimmillaan – voit nauttia kaikista kasviksista sadonkorjuutuoreena vuodenajasta riippumatta.
  5.     Kasvispakasteet ovat helppokäyttöisiä: ne on valmiiksi puhdistettu, kuorittu, pilkottu ja höyrytetty.
  6.     Kaikki kasvispakastepussissa on syötävää. Et maksa syömäkelvottomista osista kuten kuorista tai kannoista.
  7.     Erityisruokavaliota noudattavan ja painoaan tarkkailevan on helppo tehdä valintoja, sillä pakasteiden pakkauksista löytyy tarkat tiedot ainesosista ja ravintosisällöstä.
  8.     Apetit-kasvispakasteet valmistetaan niin, että ravintoarvot, raikkaus ja tuoreus säilyvät mahdollisimman hyvin.
  9.     Kasvispakasteet ovat laadukkaita. Apetit valvoo tarkasti käyttämiensä kasvisten tuotantoprosesseja pellolta pakkaseen.
  10.     Kasvispakasteita käyttämällä säästät aikaa, rahaa sekä vaivaa ja voit olla varma tuotteiden laadusta ja terveellisyydestä.