Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Apetit Kasvisjauhis UniCafeissa sekä Apetit-tuotteet vegaaneille
31.10.2016



Tiistaina 1.11. vietetään Maailman vegaanipäivää. Aloita aamusi pirteästi parsakaalilla ja maistele lounaaksi Apetit Rapea Kasvisjauhispihvi Chick UniCafeessa. 

Parsakaali-omenasmoothiella päivä käyntiin

Apetit.fi -sivuilta löydät monia vegaaneille sopivia reseptejä. Kuvan terveellisen vihreä Parsakaali-omenasmoothie on saanut jo kaksi kiittävää kommenttia. Kokeile, pitäisitkö sinäkin siitä! Nappaa kuva omasta versiostasi ja kommentoi reseptiä kuvan kera. Siten O S A L L I S T U T  K I S AA N, jossa arvomme Apetit.fi-reseptejä kommentoineiden kesken joka kuukausi 50 €:n lahjakortin kotimaiseen Tikettiin.


Apetit-tuotteista seuraavat sopivat vegaaneille:

Apetit- kasvispakasteet ja kasvissekoitukset, jotka sisältävät ainoastaan kasviksia (pois lukien tuotteet, joiden tuotenimessä on hunajainen)

Apetit Juurespihvi

Apetit Kasvispihvi

Apetit Porkkanapihvi

Apetit Perunamuusi

Apetit Yrttinen Perunamuusi

Apetit Perunamuusi


Apetit Muurikkakasvikset BBQ

Apetit Parhaat Papu-Maissi-Paprika Tex-mex

UniCafe premiäärissä Apetit Rapea Kasvisjauhispihvi Chick!

Maailman vegaanipäivänä eli tiistaina 1.11.2016 monessa(* UniCafessa on lounasvaihtoehtona Apetit Rapea Kasvisjauhispihvi Chick. Vaikka opinnot olisivat jo ohi, käy lounaalla ja anna palautetta tuotteesta. Voit voittaa viiden päivän UniCafe-lounaat. Tuote on saatavana nyt ensi kertaa, koskaan, missään, keväällä 2017 myös laajemmin.

(* Meilahti, Serpens, Ruskeasuo, Ylioppilasaukio, Chemicum, Porthania, Päärakennus, Biokeskus, Metsätalo, Topelias, Viikuna, Exactum, Olivia sekä Soc&Kom

Ovatko pilkotut kasvikset fiksu valinta?
27.09.2016


Olisiko ihana ajatus oikaista käyttämällä valmiiksi pilkottuja kasviksia? Se on hyvä idea! Lue alla 10 "synninpäästöä" käyttövalmiille kasviksille:


1. Apetit Tuorekset -tuotteissa käytettävät kasvikset ovat ensiluokkaisia. Tuoreita ja kolhiintumattomia.

2. Käyttövalmiit kasvikset on pesty, kuorittu ja pilkottu. Kuorintajäte on kompostoitu tai hyödynnetty bioenergiaksi. Vain käyttökelpoinen kasvis kuljetetaan kauppaan.

3. Apetit Tuorekset -pakkausteknologia on ainutlaatuista ja patentoitua. Kannen mikrorei’itys läpäisee hallitusti kaasuja ja säilyttää kasvisten tuoreuden useita päiviä. 

4. Vain syöty kasvis on terveellinen. Kiire, mukavuudenhalu, osaamattomuus, käsien voimattomuus tai kömpelyys ovat esteitä kasvisten käytölle.

5. Kasvisvoittoinen ruokavalio edistää terveyttä ja pienentää hiilijalanjälkeä. Käyttämällä rasiallisen kasviksia kerralla, ei mitään unohdu jääkaappiin nahistumaan.

6. Moni ei käytä yhtä monipuolisesti kasviksia kuin Apetit Tuorekset -kasvissekoituksiin on niitä valittu. Milloin ostit fenkolia, mangoldia tai myskikurpitsaa?

7. Apetit Tuorekset -tuotekehitystyötä tehtiin 1,5 vuotta. Aikaan mahtui yli 5000 erilaista testiä, erityisesti pakkaamiseen ja säilyvyyteen liittyen. Rasia osoittautui ylivoimaisesti toimivammaksi ja kasviksia parhaiten suojaavaksi pakkaukseksi ja se oli myös kuluttajien suosikki.

8. Huuhdeltu ja kuivatettu rasia voidaan uusiokäyttää kotijääkaapin organisoijana ja lounassalaattirasiana. Kuuman tai kuumennettavan ruuan pakkaamiseen rasia ei sovellu.

9. Apetit Tuorekset -rasioista ei taajama-alueella synny monestikaan juuri lainkaan kaatopaikkajätettä, kun se hyödynnetään energiajakeena.  

10. Apetit Tuorekset -rasia on saanut kansainvälisen kilpailupalkinnon. Tuomaristo koki pakkauksen kasvisten säilyvyyttä edistäväksi, käytännölliseksi ja elegantiksi.

Heitätkö jatkossakin kasviksia roskiin?
08.09.2016



Viisi tuoretta vinkkiä kasvishävikin nahistamiseksi


1. Ole tarkkana erityisesti vihannesten ja hedelmien ostomäärissä, kolmannes kotitalouksien ruokahävikistä muodostuu niistä.

2. Osta kasvis- ja ruokapakasteita ja käyttövalmiita Apetit Tuoreksia. Niistä monipuolisen, kasvispitoisen ruoan valmistaminen on nopeaa, helppoa ja vähähävikkistä. Kasviksia menee pussi tai rasia ruokaan eikä mitään jää nahistumaan.

3. Kokkaa pienempiä annoksia monipuolisilla, käyttövalmiilla Apetit Tuorekset -kasvissekoituksilla ja kasvispakasteilla. Säästät aikaa, vaivaa, luontoa ja rahaa. 

4. Jos ruokaa jää, pakasta se. Merkitse ruokarasiat hyvin, käytä ne kuukauden sisällä ja infoa perhettä pakastimen ”Food à la Maison” -tarjonnasta.

5. Jos ruokahävikki ahdistaa, toimi. Punnitse viikon biojätteet ja tiedosta ruokahävikkisi. Tiedostaminen motivoi muutokseen. Kehittyneissä maissa yksittäisistä elintarvikeketjun vaiheista eniten hävikkiä syntyy kotitalouksissa eli sinä voit vaikuttaa!


Apetit tukee hävikkitutkimusta

Apetit on mukana Helsingin yliopiston taloustieteen laitoksen kuluttajaekonomian gradutyössä. Roosa Luukkasen opinnäytetyön ensimmäinen osa Ruoasta roskaksi – ruokahävikin muodostuminen kotitalouksien arjessa on luettavissa täällä.

Mixaa ja wokkaa
01.04.2016


Maistuisiko wokki? Varmasti entistäkin paremmin nyt kun voit valita itse mitä kasviksia pannulle laitat. Apetit Uutuus on Mix & Wok -tuoteperhe, jossa on käyttövalmiita kasviksia 100 - 150 gramman pikkupusseissa.

Kysyimme Facebook-tykkääjiltämme, mitä kasviksia he laittavat mielellään wokkiin. Tässä kuvassa näkyy vastaus:



Niinpä valitsimme uuteen tuoteperheeseen porkkanaa, paprikaa, sipulia, parsakaalia, kukkakaalia, makeita sokeriherneitä ja rapeaa vesikastanjaa. Näistä tuotteista myös pienessä sinkku/dinkkutaloudessa asuva saa koottuaan mieleisensä wokin. Ja mikään ei estä jatkamasta kasvisvalikoimaa muilla Apetit-kasvispakasteilla.

One top noodle wok on helppo ja mehevä tapa valmistaa wokki. Katso resepti > Kanawokki
Siinä samalla wokkipannulla valmistuu koko ateria.



Lientä tulee olla niin reilusti, että nuudeli yltää siihen ja pehmenee kasvisten joukossa. Jotta annos on rapsakka, lisätään nopeimmin kypsyvät kasvikset vasta nuudelin hauduttamisen jälkeen, wokataan hetki ja herkutellaan.





Tsekkaa myös toinen herkullinen resepti Mix&Wok -tuotteista eli Pippuripihviwok.



Erityisesti tässä wokissa marinadista muotoutuva maukas kastike on pääroolissa. Jos et käytä lihaa lainkaan, marinoi tofu tai kotijuusto samaisella reseptillä ja lisää wokkiin vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, niin herkkupalat säilyvät ehjinä kulhoon saakka.

Hyviä wokkeja!
Tolkun ihminen ja hänen äitinsä pakastealtaalla
13.02.2016


Tolkkun ihminen ja hänen äitinsä vastuullisina


Niina Lahtisen tähdittämät sketsifilmit piirtävät viiltävän kuvan kotiäidin elämästä ulkoisten paineiden puristuksessa. Hänelle kasaavat onnistumispaineita niin luomupiiriin kuuluvat ystävät kuin oma perhe. Hän joutuu kyseenalaistamaan omat – menneet ja tulevat – ratkaisunsa.

Katso koko järisyttävä kasvutarina etusivullamme ja löydä itsekin uusi, vapauttavampi asenne arjessa elämiseen. Tutustut pakastevihannesten perhettä demokratisoivaan vaikutukseen: yksikään perheenjäsen ei ole enää sidottu kuorimaan ja pilkkomaan vihanneksia tuntikausiksi, silti kaikki voivat syödä aina hyvin, terveellisesti ja vastuullisesti, helppoja ruokaohjeita hyödyntäen.

Hauskaa helmikuuta!


Pakasteilla pienennät hävikkiä
11.09.2015

Meneillään olevan toisen valtakunnallisen Hävikkiviikon teemaksi on nostettu parasta ennen – päiväyksen ja viimeisen käyttöpäivä ero. Apetit-pakastetuotteissa on todella pitkä käyttöaika, kaksi vuotta. Pakasteita on helppo käyttää menekin mukaan hävikittä.

Tuotamme käyttämämme raaka-aineet pääasiallisesti sadan kilometrin säteellä tuotantopaikastamme. Multa ja kuoret jäävät Säkylän kompostiin kun avomaan vihanneksista valmistuu hellävaraisessa prosessissamme tuotteita. Syömällä esimerkiksi Apetit Pinaattikeiton torjut aikahävikkiä, sillä Apetit-kattilassa soppaa valmistuu kerralla 3375 annosta.

Apetit pitää Hävikkiviikon vinkistä ”Pidä pää kylmänä kaupassa: Osta vain ne tuotteet, jotka tiedät ehtiväsi käyttää ennen niiden pilaantumista.” Pipo päähän, pää kaupan pakastinaltaaseen ja tuoretta, läpi talven nahistumatta säilyvää perunaa nostamaan.

Apetit pitää myös vinkistä ”Tehkää ystäväporukalla inventaario ruokakaappeihin, kootkaa ainekset yhteen ja loihtikaa niistä yhdessä usean ruokalajin illallinen. Yhdessä kokkailu ja syöminen on hauskaa, ja porukalla saatte ruokalajeista herkullisia, monipuolisia ja mielikuvituksellisia.” Toteutamme tuota ruokakaappeihin kurkkimista aamutuimaan ja kokkaamme eri jääkaapin nyssyköistä maukkaita lounaita. Katso kuviamme instagramissa #toimistolounas.

Vinkki ”Vierasvaran säilyttäminen kotona on kaunis, mutta tarpeeton ajatus. Kutsu ehdottomasti vieraita kylään, mutta hanki tarjottavat vain tarpeen mukaan.” on Apetitista aivan hassu. Pari pyttyä perunamuusia ja siikamurekepihvit on nopeasti lämmitetty nälkäisenä keittiöön kerääntyneelle nuorisojoukolle.

Hävikinhallinta on pakasteilla helppoa. Valikoimissamme on myös tuorekalaa, jossa hävikin minimoinnin paras motivaattori lienee raha. Kala on kallista ja tulee siten tarkasti syötyä. Apetit tarjoaa pieniä pakkauksia ja käyttövalmiita kalasuikaleita ja fileitä, jotka jo kotijääkaapin lämpötilasta johtuen tulisi käyttää parin päivän sisällä ostohetkestä. Syksyn tuoteuutuutemme ohjaavat myös käyttämään kalan säilyvässä muodossa eli yllättäen pakasteena. Testaa uusia Apetit Haukipyöryköitä ja Kirjolohinuggettejamme. Pienen pussikoon ansiosta ne sopivat myös sinkkutalouteen.

Hävikitöntä syksyä!

Vietä hävikitön viikko! Lue lisää > Hävikkiviikko-kampanjasivut

TET-harjoittelijat digimaailmassa
01.06.2015


TET-tyttöjen työviikko alkoi maanantaina, kun heille ojennettiin viikon tehtävälista:

- koululaisten syyslomaviikon reseptien valinta ja laskeutumissivu syksylle 2015
- koululalisten talvilomaviikon reseptien valinta ja laskeutumissivu kevättalvelle 2016
- reseptiikan suunnittelua syksyn kalauutuustuotteesta
- video syksyn pizzauutuudesta ja #toimistolounas -kuva instagramiin
- intraan tekstipätkä TET-harjoittelusta sekä tämä blogiteksti
- kaupassa käynti eli kuvausjärjestelyt
- studiokuvauspäivä
- reseptien kirjoittaminen Apetit.fi -palveluun sisältäen reseptihakujen ruokavalio-, ruokailutilanne- ja sesonkiluokittelut

Tytöt suoriutuivat tehtävästä riippuen hyvin tai erinomaisen hyvin. Victoria ja Sakshi kirjoittivat TET-viikostaan blogiimme:


Kuvassa Sakshi raastaa sitruunankuorta.

Saimme ainutlaatuisen tilaisuuden vierailla studio Fotonokassa osana TET-harjoitteluamme. Saimme nähdä, kuinka valokuvaaja asettelee alustat ja rekvisiitat kuvia varten. Opimme paljon myös kuvauksen tekniikasta ja eri kuvakulmien ja valaistuksen käytöstä. Oli erittäin kiinnostavaa nähdä, miten keittokirjojen hienot reseptit todellisuudessa luodaan. Antoisaa oli saada itse vaikuttaa lopputuloksen saavuttamiseen, niin ideointivaiheessa, ruuan valmistus vaiheessa, kuin myös kuvan asettelussa.



Tässä on tekeillä kirjolohi-parsa piirakka, joka oli yksi meidän ehdottamista resepteistä. Oli hienoa saada tehdä oman reseptin mukaan annosta alusta lähtien ja nähdä ammattilaisen ottamat kuvat siitä. Saimme paljon hyödyllisiä vinkkejä valokuvaaja Elina Himaselta, joista otamme varmasti molemmat oppia.



Tämä resepti oli meille uusi, mutta olimme valmiita kokeilemaan sitä. Resepti ei vaatinut hirveästi taitoa, joten sitä oli helppo tehdä ensimmäistäkin kertaa. Lopputuloksesta tuli melko minimalistinen, sillä vadelmia ei riittänyt enää koristeluun. Vadelmien sijaan päätimme käyttää mustikoita ja rekvisiittana piparminttukaramelleja.



Olimme suunnitelleet leipäjuustoa marinoituna vartaisiin. Juusto kuitenkin pehmeni grillattaessa ja päätimme käyttää sen kuten kuvasta näkyy. Oikaistiin vartaiden kokoamisessa ja päästiin nopeammin kuvaamaan ja syömään. Lopputulema oli herkullinen.



Vartaita varten grillasimme kirjolohen ja kasviksia, kuten esimerkiksi tomaattia, sipulia ja paprikaa. Pujotimme ne sitten bambutikkuihin vartaiksi. Lopputulos oli pirteän värikäs ja kesäinen. Vartaat sopisivat erinomaisesti vaikka mökillä grillattavaksi, sillä resepti on erittäin yksinkertainen.

Monia muitakin kuvia teimme. Tiedäthän, että apetit.fi palvelusta löydät uusimmat reseptit kun teet reseptihaun sisällyttäen hakuun uutuudet.

Me olemme jo kesälomilla ja toivomme, että resepteistämme on teille iloa niin kesällä kuin tulevan kouluvuodan aikana. Kurkkaa syys- ja talvilomaviikkojen reseptikoosteemme, jahka olemme eläneet tästä lomasta seuraaviin lomiin =).

Terveisin Victoria ja Sakshi
Nyhtöpizzaa ajan henkeen
21.01.2015
Tammikuu 2015 käynnistyi terävästi uudenvuodenpäivää seuraavana arkipäivänä Apetit-reseptikuvauksien merkeissä. Työlistalla oli Apetit Peruna & keittokasvikset -tuotteen käyttövinkit eli viisi helppoa keittoa ja niille kyytipojiksi kullekin leipävinkki. Katso kuvauspäivän saanto Keittosesongin helmet -reseptikoosteesta >

Kuvista eniten keskustelua herättävä oli Nyhtöpizza. Se on innostava tapa syödä tuttu pizza uudella tavalla. Tämä leipä on nopea valmistaa Apetit Nelikko Pizzapohjasta, joskin teko-ohje ei olekaan aivan yksiselitteinen. Nimittäin lihavoitu kohta ei auennut kaikille reseptiä lukeneille:
" Sulata pizzapohjat. Levitä pohjille tomaattivalmiste, juustoraaste, makkaravalmiste ja mausteet. Leikkaa kukin pohja neljään neliöön. Vuoraa leipävuoka voipaperilla ja käännä vuoka pystyyn. Lado pizzaneliöt leipävuokaan. Kuumenna 200-asteisessa uunissa foliolla suojattuna noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut." Siispä tässä työvaiheet kuvina:



Sulata pizzapohjat. Levitä pohjille tomaattivalmiste, juustoraaste, makkaravalmiste ja mausteet. Leikkaa kukin pohja neljään neliöön. Vuoraa leipävuoka voipaperilla (tai foliolla, jos teet Nyhtöpizzaa grillissä tai saunankiukaalla).




Käännä vuoka pystyyn. Lado pizzaneliöt leipävuokaan.


Nyt kun homma on visualisoitu, eihän tunnu vaikealta? Folioon koottuna Nyhtöpizza onnistuu yllättävissäkin olosuhteissa kuten grillissä tai vaikkapa saunankiukaalla. Aina voi syödä hyvin.


Reseptiin >

Mikromunakas
18.12.2014


Kotoinen tapa kävellä jääkaapille ilmenee myös töissä. Eilen näin tehdessä silmät osuivat rasiaan, johon kätkeytyi yksi kananmuna. Pakastimesta löytyi kulhollinen Apetit Kartanon kasviksia. Kasvikset kuumaksi ja päälle seos, jossa on yksi kananmuna ja ruokalusikallinen maitoa. Kuumennusta muutama minuutti ja valmista tuli. Nopeampi lounas kuin alakerran lounasravintolan noutopöydästä jonotettuna ja tilaa sukeltaa sanomalehden suurille sivuille.
Apetit toimistolounas
24.09.2014
Apetit-toimistolla Espoossa on rajallisesti laskutilaa mutta käytössä ovat kuitenkin monipuoliset lämmityslaitteet: vedenkeitin, mikroaaltouuni ja uuni. Pienellä ajatustyöllä löytyy ruokia, joita voi valmistaa lounaaksi. Yhteisöllistä ja hävikitöntä, kun kukin tuo aineksia kotijääkaapista ja pakasteesta. #ainavoisyodahyvin #apetittoimistolounas
Uunimunakas >


« EdellinenSeuraava »
1 2 3 
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000