Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit

Blogi

Tolkun ihminen ja hänen äitinsä pakastealtaalla
13.02.2016


Tolkkun ihminen ja hänen äitinsä vastuullisina


Niina Lahtisen tähdittämät sketsifilmit piirtävät viiltävän kuvan kotiäidin elämästä ulkoisten paineiden puristuksessa. Hänelle kasaavat onnistumispaineita niin luomupiiriin kuuluvat ystävät kuin oma perhe. Hän joutuu kyseenalaistamaan omat – menneet ja tulevat – ratkaisunsa.

Katso koko järisyttävä kasvutarina etusivullamme ja löydä itsekin uusi, vapauttavampi asenne arjessa elämiseen. Tutustut pakastevihannesten perhettä demokratisoivaan vaikutukseen: yksikään perheenjäsen ei ole enää sidottu kuorimaan ja pilkkomaan vihanneksia tuntikausiksi, silti kaikki voivat syödä aina hyvin, terveellisesti ja vastuullisesti, helppoja ruokaohjeita hyödyntäen.

Hauskaa helmikuuta!


Pakasteilla pienennät hävikkiä
11.09.2015

Meneillään olevan toisen valtakunnallisen Hävikkiviikon teemaksi on nostettu parasta ennen – päiväyksen ja viimeisen käyttöpäivä ero. Apetit-pakastetuotteissa on todella pitkä käyttöaika, kaksi vuotta. Pakasteita on helppo käyttää menekin mukaan hävikittä.

Tuotamme käyttämämme raaka-aineet pääasiallisesti sadan kilometrin säteellä tuotantopaikastamme. Multa ja kuoret jäävät Säkylän kompostiin kun avomaan vihanneksista valmistuu hellävaraisessa prosessissamme tuotteita. Syömällä esimerkiksi Apetit Pinaattikeiton torjut aikahävikkiä, sillä Apetit-kattilassa soppaa valmistuu kerralla 3375 annosta.

Apetit pitää Hävikkiviikon vinkistä ”Pidä pää kylmänä kaupassa: Osta vain ne tuotteet, jotka tiedät ehtiväsi käyttää ennen niiden pilaantumista.” Pipo päähän, pää kaupan pakastinaltaaseen ja tuoretta, läpi talven nahistumatta säilyvää perunaa nostamaan.

Apetit pitää myös vinkistä ”Tehkää ystäväporukalla inventaario ruokakaappeihin, kootkaa ainekset yhteen ja loihtikaa niistä yhdessä usean ruokalajin illallinen. Yhdessä kokkailu ja syöminen on hauskaa, ja porukalla saatte ruokalajeista herkullisia, monipuolisia ja mielikuvituksellisia.” Toteutamme tuota ruokakaappeihin kurkkimista aamutuimaan ja kokkaamme eri jääkaapin nyssyköistä maukkaita lounaita. Katso kuviamme instagramissa #toimistolounas.

Vinkki ”Vierasvaran säilyttäminen kotona on kaunis, mutta tarpeeton ajatus. Kutsu ehdottomasti vieraita kylään, mutta hanki tarjottavat vain tarpeen mukaan.” on Apetitista aivan hassu. Pari pyttyä perunamuusia ja siikamurekepihvit on nopeasti lämmitetty nälkäisenä keittiöön kerääntyneelle nuorisojoukolle.

Hävikinhallinta on pakasteilla helppoa. Valikoimissamme on myös tuorekalaa, jossa hävikin minimoinnin paras motivaattori lienee raha. Kala on kallista ja tulee siten tarkasti syötyä. Apetit tarjoaa pieniä pakkauksia ja käyttövalmiita kalasuikaleita ja fileitä, jotka jo kotijääkaapin lämpötilasta johtuen tulisi käyttää parin päivän sisällä ostohetkestä. Syksyn tuoteuutuutemme ohjaavat myös käyttämään kalan säilyvässä muodossa eli yllättäen pakasteena. Testaa uusia Apetit Haukipyöryköitä ja Kirjolohinuggettejamme. Pienen pussikoon ansiosta ne sopivat myös sinkkutalouteen.

Hävikitöntä syksyä!

Vietä hävikitön viikko! Lue lisää > Hävikkiviikko-kampanjasivut

TET-harjoittelijat digimaailmassa
01.06.2015


TET-tyttöjen työviikko alkoi maanantaina, kun heille ojennettiin viikon tehtävälista:

- koululaisten syyslomaviikon reseptien valinta ja laskeutumissivu syksylle 2015
- koululalisten talvilomaviikon reseptien valinta ja laskeutumissivu kevättalvelle 2016
- reseptiikan suunnittelua syksyn kalauutuustuotteesta
- video syksyn pizzauutuudesta ja #toimistolounas -kuva instagramiin
- intraan tekstipätkä TET-harjoittelusta sekä tämä blogiteksti
- kaupassa käynti eli kuvausjärjestelyt
- studiokuvauspäivä
- reseptien kirjoittaminen Apetit.fi -palveluun sisältäen reseptihakujen ruokavalio-, ruokailutilanne- ja sesonkiluokittelut

Tytöt suoriutuivat tehtävästä riippuen hyvin tai erinomaisen hyvin. Victoria ja Sakshi kirjoittivat TET-viikostaan blogiimme:


Kuvassa Sakshi raastaa sitruunankuorta.

Saimme ainutlaatuisen tilaisuuden vierailla studio Fotonokassa osana TET-harjoitteluamme. Saimme nähdä, kuinka valokuvaaja asettelee alustat ja rekvisiitat kuvia varten. Opimme paljon myös kuvauksen tekniikasta ja eri kuvakulmien ja valaistuksen käytöstä. Oli erittäin kiinnostavaa nähdä, miten keittokirjojen hienot reseptit todellisuudessa luodaan. Antoisaa oli saada itse vaikuttaa lopputuloksen saavuttamiseen, niin ideointivaiheessa, ruuan valmistus vaiheessa, kuin myös kuvan asettelussa.



Tässä on tekeillä kirjolohi-parsa piirakka, joka oli yksi meidän ehdottamista resepteistä. Oli hienoa saada tehdä oman reseptin mukaan annosta alusta lähtien ja nähdä ammattilaisen ottamat kuvat siitä. Saimme paljon hyödyllisiä vinkkejä valokuvaaja Elina Himaselta, joista otamme varmasti molemmat oppia.



Tämä resepti oli meille uusi, mutta olimme valmiita kokeilemaan sitä. Resepti ei vaatinut hirveästi taitoa, joten sitä oli helppo tehdä ensimmäistäkin kertaa. Lopputuloksesta tuli melko minimalistinen, sillä vadelmia ei riittänyt enää koristeluun. Vadelmien sijaan päätimme käyttää mustikoita ja rekvisiittana piparminttukaramelleja.



Olimme suunnitelleet leipäjuustoa marinoituna vartaisiin. Juusto kuitenkin pehmeni grillattaessa ja päätimme käyttää sen kuten kuvasta näkyy. Oikaistiin vartaiden kokoamisessa ja päästiin nopeammin kuvaamaan ja syömään. Lopputulema oli herkullinen.



Vartaita varten grillasimme kirjolohen ja kasviksia, kuten esimerkiksi tomaattia, sipulia ja paprikaa. Pujotimme ne sitten bambutikkuihin vartaiksi. Lopputulos oli pirteän värikäs ja kesäinen. Vartaat sopisivat erinomaisesti vaikka mökillä grillattavaksi, sillä resepti on erittäin yksinkertainen.

Monia muitakin kuvia teimme. Tiedäthän, että apetit.fi palvelusta löydät uusimmat reseptit kun teet reseptihaun sisällyttäen hakuun uutuudet.

Me olemme jo kesälomilla ja toivomme, että resepteistämme on teille iloa niin kesällä kuin tulevan kouluvuodan aikana. Kurkkaa syys- ja talvilomaviikkojen reseptikoosteemme, jahka olemme eläneet tästä lomasta seuraaviin lomiin =).

Terveisin Victoria ja Sakshi
Nyhtöpizzaa ajan henkeen
21.01.2015
Tammikuu 2015 käynnistyi terävästi uudenvuodenpäivää seuraavana arkipäivänä Apetit-reseptikuvauksien merkeissä. Työlistalla oli Apetit Peruna & keittokasvikset -tuotteen käyttövinkit eli viisi helppoa keittoa ja niille kyytipojiksi kullekin leipävinkki. Katso kuvauspäivän saanto Keittosesongin helmet -reseptikoosteesta >

Kuvista eniten keskustelua herättävä oli Nyhtöpizza. Se on innostava tapa syödä tuttu pizza uudella tavalla. Tämä leipä on nopea valmistaa Apetit Nelikko Pizzapohjasta, joskin teko-ohje ei olekaan aivan yksiselitteinen. Nimittäin lihavoitu kohta ei auennut kaikille reseptiä lukeneille:
" Sulata pizzapohjat. Levitä pohjille tomaattivalmiste, juustoraaste, makkaravalmiste ja mausteet. Leikkaa kukin pohja neljään neliöön. Vuoraa leipävuoka voipaperilla ja käännä vuoka pystyyn. Lado pizzaneliöt leipävuokaan. Kuumenna 200-asteisessa uunissa foliolla suojattuna noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut." Siispä tässä työvaiheet kuvina:



Sulata pizzapohjat. Levitä pohjille tomaattivalmiste, juustoraaste, makkaravalmiste ja mausteet. Leikkaa kukin pohja neljään neliöön. Vuoraa leipävuoka voipaperilla (tai foliolla, jos teet Nyhtöpizzaa grillissä tai saunankiukaalla).




Käännä vuoka pystyyn. Lado pizzaneliöt leipävuokaan.


Nyt kun homma on visualisoitu, eihän tunnu vaikealta? Folioon koottuna Nyhtöpizza onnistuu yllättävissäkin olosuhteissa kuten grillissä tai vaikkapa saunankiukaalla. Aina voi syödä hyvin.


Reseptiin >

Mikromunakas
18.12.2014


Kotoinen tapa kävellä jääkaapille ilmenee myös töissä. Eilen näin tehdessä silmät osuivat rasiaan, johon kätkeytyi yksi kananmuna. Pakastimesta löytyi kulhollinen Apetit Kartanon kasviksia. Kasvikset kuumaksi ja päälle seos, jossa on yksi kananmuna ja ruokalusikallinen maitoa. Kuumennusta muutama minuutti ja valmista tuli. Nopeampi lounas kuin alakerran lounasravintolan noutopöydästä jonotettuna ja tilaa sukeltaa sanomalehden suurille sivuille.
Apetit toimistolounas
24.09.2014
Apetit-toimistolla Espoossa on rajallisesti laskutilaa mutta käytössä ovat kuitenkin monipuoliset lämmityslaitteet: vedenkeitin, mikroaaltouuni ja uuni. Pienellä ajatustyöllä löytyy ruokia, joita voi valmistaa lounaaksi. Yhteisöllistä ja hävikitöntä, kun kukin tuo aineksia kotijääkaapista ja pakasteesta. #ainavoisyodahyvin #apetittoimistolounas
Uunimunakas >


Apetit-kotisivut ovat uudistuneet
09.06.2014



Kiva että olet kiinnostunut Apetit-tuotteista! Olemmekin uusineet Apetit-kotisivut. Sivuilla tarjoamme ilahduttavia vinkkejä herkullista, hyvinvointia edistävään ruokaan, kerromme uutuustuotteista sekä tuotteisiimme liittämistämme arvoista kuten kotimaisuudesta ja vastuullisuudesta.

Sivustouudistusta valmistellessa teimme paljon uusia kuvia, sillä halusimme tuoda entistä voimallisemmin esiin Apetit-tuotteiden potentiaalin herkullisen ruoan valmistuksessa. Toivottavasti ne inspiroivat valmistamaan nopeaa, maukasta ja hyvinvointia edistävää ruokaa Apetit kaloista ja kasviksista. Sivuston sosiaalisen median painikkeiden avulla jaat myös hyväksi kokeman sisällön helposti tuttavillesi.

Toivottavasti viihdyt uusilla sivuillamme. Otamme mielellämme palautetta vastaan osoitteessa info@apetit.fi.

Maukasta kesää!

« EdellinenSeuraava »
1 2 
Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000