Apetit Kotimainen Luomu

Kuvaa klikkaamalla pääset tuotetietoihin

Apetit Kotimainen Luomu

Nyt saat suosituimmat Apetit-tuotteet myös luomuna! Poimi kaupan pakasteista Apetit Kotimainen Luomu Pinaatti 150 g ja Apetit Kotimainen Luomu Herne 200 g. Satokauden edetessä tarjolle tulevat myös Apetit Kotimainen Luomu Peruna-sipulisekoitus 750 g sekä Apetit Kotimainen Luomu Peruna & keittokasvikset 750 g. Apetit-luomukasvikset on viljelty Köyliössä Vanhankartanon luomutilalla. Olemme kiinnostuneita uusista luomu-sopimusviljelijöistä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä tuotteita löytyy Apetit Kotimainen Luomu -tuoteperheestä?


JO KAUPOISSA:
  •  Apetit Kotimainen Luomu Pinaatti 200 g
  •  Apetit Kotimainen Luomu Herne 200 g
SYKSYMMÄLLÄ SAATAVISSA:
  • Apetit Kotimainen Luomu Peruna&keittokasvikset 750 g
  • Apetit Kotimainen Luomu Peruna-sipulisekoitus 750 g

Miksi Apetit tuottaa luomua vasta nyt?
Apetit on palannut luomuun useamman vuoden tauon jälkeen. Luomutuotteita on ollut myynnissä jo kahteen otteeseen 2000-luvulla. Ne eivät kuitenkaan liikkuneet kaupoista riittävästi ja jäivät siksi pois valikoimista ja myytiin tavanomaisina tuotteina. Uskomme, että aika on nyt kypsä luomun uudelle tulemiselle.

Ovatko luomutuotteet oikeasti parempia?

Kaikki kotimaiset kasvikset ovat erittäin laadukkaita ja puhtaita olivat ne sitten perinteisesti tai luomuna tuotettu. Molemmissa tavoissa hyödynnämme Apetit Vastuuviljelyperiaatteita. Siksi voimme luvata, että Apetit Kotimainen Luomu -kasvikset ovat vähintään yhtä hyviä kuin muutkin Apetit Kotimainen -kasvispakasteet.


Miten Apetit valvoo luomutuotantoaan?

Apetit soveltaa luomuviljelyssään samoja Apetit Vastuuviljelu -periaatteita kuin muussakin viljelyttämisessä. Kaikki kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Jos tiedoissa on puutteita, ei Apetit vastaanota tuotetta tehtaalle. Omavalvontamme lisäksi viranomaiset tukevat Apetit-laatuprosessia. Luomua, kuten muutakin elintarviketuotantoa, valvotaan Suomessa tarkasti.

Eikös luomun tuottavuus ole huonompi, kun peltoaluetta käytetään samaan satoon enemmän?
Luomun tuottavuus hehtaaria kohti vaihtelee kasveittain. Esimerkiksi herneessä ja pinaatissa sato on yhtä hyvä, vaativissa juureksissa eroa voi olla enemmän. Apetit pyrkii kehittämään myös luomua mahdollisimman satoisaksi menetelmäksi.
 

Reseptit